Presentation

Jag heter Charlotte Lindberg och jag driver Charlottenlind, som står för alternativ och holistisk hälsa.

Vår gård ligger i natursköna Skingeröd, som är beläget mitt emellan Örkelljunga och Perstorp i Skåne. Här driver jag en verksamhet som inriktar sig på hälsa för både kropp och själ och jag jobbar med både hästar, hundar och människor.

På häst-sidan är jag utbildad Kraniosakral Terapeut (Stillness Institute), licensierad laserterapeut (Irradia), diplomerad hästmassör (Axelssons Animal Massage School) och diplomerad Sadelinprovare (genom Lars Sundin och Sadelmakarnas Branschorganisation) med en bakgrund som tävlingsryttare - där jag har tävlat upp t.o.m. Svår hoppning - unghästutbildare och ridinstruktör. Till ytterligare hjälp i mina  behandlingar har jag också ett Vitafloor vibrationsgolv och kombinationen av dessa olika behandlingstyper brukar bli väldigt effektiv.

Här på gården tar jag emot hästar för genomgång och behandling ur ett holistiskt perspektiv. Jag tittar inte bara på hästen, dess muskler, rörelsemönster och oliksidigheter utan även på sadeln och ryttaren. Jag samarbetar med veterinärer och veterinärkliniker och gården är godkänd som Säker Hästverksamhet.

För att en skadad häst ska kunna läka och rehabiliteras fullt ut är det i många fall nödvändigt att även behandla ryttaren. Att behandla en sned och låst häst för att sedan sätta upp en sned och låst ryttare och förvänta sig en hållbar förbättring, är orimligt. Faktum är att det är allt som behövs för att rehabiliteringen ska ta två gigantiska kliv bakåt och för att hästen ska falla tillbaka in i samma felbelastande rörelsemönster igen. Därför började jag för några år sedan att erbjuda behandling även för ryttaren och inte sällan hittar jag samma låsningar och snedheter hos ryttaren som hos hästen.

I dagsläget utför jag lika många humanbehandlingar som hästbehandlingar och även "icke hästfolk" samt hundar är varmt välkomna hit! 

Du kan läsa mer om behandlingar och övrigt för häst och hund under fliken "Stall Charlottenlind".

 Jag är ansvarsförsäkrad och medlem i Nordiska Hästmassörers Förbund NHMF.

Dela den här sidan

På humansidan är jag licensierad laserterapeut (Irradia), diplomerad massör (Göteborgs massageskola), certifierad andningsinstruktör i Medveten andning (Anders Olsson/Sorena), certifierad Jordningsguide (Lilian Alterskär) och Reiki healer. Jag har även gått en mängd kurser inom bl.a. meditation, frigörande andning och kraniosakral terapi och strävar ständigt efter att utveckla mig själv som terapeut samt att knyta ihop olika behandlingsmetoder till en helhet som tar hand om både kroppen och själen på bästa sätt.

Du hittar mer information om behandlingar och övrigt på humansidan, under fliken

"C´s Hälsa & Helhet" (Charlottenlinds Hälsa & Helhet).

Behandlingar, föreläsningar och kurser hålls i en nyrenoverad lokal här på gården.